2020-02-10 11:17:18• hírek • refszatmar.eu

Nem uralkodni rajta – Visky István előadásai a házasságról

Két érdekfeszitő, tanulságos és izgalmas előadást hallhattak mindazok, akik pénteken és szombaton 18 órától elérkeztek a Szatmár-Németi Református Egyházközség gyülekezeti termébe. Pénteken este Visky István fugyivásárhelyi református lelkész „Házasságban élni – bibliai áttekintés a férfi-női kapcsolatról” cím alá rendezte gondolatait, másnap „Hogyan nősült meg Artúr király” címmel tartott előadást.

A Házasság hete gazdag program-sorozat egyik pontja ként pénteken a bibliai áttekintést mivel is lehetett volna kezdeni mással, mint a házasság alapdokumentumával, a teremtéstörténet egyik részével? A férfi és a nő együtt Isten képe és hasonlatossága. Szó esett továbbá az összetartó erőről, mégpedig a szeretetről, ugyanakkor a szeretet megromlásáról, a repedésről, a résről, repedésről, vákumról,   távolságról. Érdekes volt hallani az előadótól azt, hogy az egyetlen, amit magunkkal hoztunk az Éden kertjéből, az nem más, mint a társunk. Ez mindenképpen biztató lehet kígyókkal és a farkasokkal történő harcainkban.
 

Szombaton Visky István egy érdekes történetbe csomagolta mondanivalóját. Artúr király és Ginevra esete egy kérdés körül mozgott: mi kell a nőnek? A barátok sorjáznak a válaszokkal: ajándékok, könyörgés, siránkozás, házasság, no de a bölcsességet árasztó könyvhalmazok is tele vannak válaszokkal erre a kérdésre. Végül csak a rút Ginevra tudja megadni erre a választ: Mi kell a nőnek? Hogy a férfi ne uralkodjon rajta! A válasz azonban első látszatra sokba került, el kellett venni a válaszadót feleségül. Amikor azonban elhangzik a legyen úgy ahogy te akarod varázsmondat, Ginevra ragyogni kezdett, s onnantól kezdve együtt vállaltak felelősséget a döntésekben.
 

Rengeteg tanulság és igazság elhangzott az előadásokon, mégpedig olyan stílusban, melyre nem lehetett nem figyelni. A Németi Református Egyházközség facebook-oldalán meg lehet tekinteni, hallgatni mindkét előadást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: